Vruće Cinčanje

Stvaranje izutetnih performansi materijala uz iskusnu stručnost. Ekološki sigurna i održiva zaštita od korozije.

Težak trag, osim na životnu sredinu.

Niži troškovi životnog ciklusa za metale.
Naše mogućnosti

Radne dimenzije pogona za vruće cinčanje

Tehnologija predviđa tri faze pripreme konstrukcija:

Izrada otvora za ispuštanje zraka iz šupljih zatvorenih dijelova i džepova
Očišćena površina, bez ostataka prethodnih površinskih zaštita
Očišćeni i neporozni zavari.

Korak 1: Slaganje

U toj fazi elementi se kače na posebne grede pomoću žice ili lanaca. Grede na koje su složeni elementi tokom cijelog se postupka transportiraju dizalicama.

Priprema je ključna faza u postupku cinkanja metalnih dijelova, a prvi korak u ovom procesu je slaganje.

Slaganje je početni korak u postupku cinkanja u kojem se metalni dijelovi pažljivo raspoređuju i pripremaju za daljnju obradu.

Ovaj korak omogućava precizno pozicioniranje dijelova kako bi se osigurala ravnomjerna i efikasna primjena cinka, što rezultira kvalitetnim zaštitnim premazom.

Pravilno slaganje takođe pomaže u optimizaciji kapaciteta za obradu, omogućavajući veći broj dijelova da se tretira u isto vrijeme, što može poboljšati efikasnost proizvodnje.

 

Korak 2: Hemijsko čišćenje i pretpriprema

Obješeni elementi zatim se čiste od hrđe i oksidnog sloja uranjanjem u kupke s hemikalijama. Prvi je stupanj čišćenja odmašćivanje u kiselom odmašćivaču, a zatim slijedi luženje u hlorovodičnoj kiselini. Nakon što se metalni elementi očiste, ispiru se u vodi i uranjaju u otopinu fluksa. Slijedi sušenje u komori za sušenje.

Hemijsko čišćenje i pretpriprema su ključni koraci u postupku, osiguravajući da metalni dijelovi budu potpuno pripremljeni za cinčanje, eliminirajući nečistoće i stvarajući idealnu površinu za adekvatan prijem cinka.

Korak 3: Vruće pocinčavanje u otopini cinka

Pripremljeni elementi uranjaju se u otopljeni cink, pri čemu dolazi do metalurškog vezivanja cinka i željeza. Elementi se prema potrebi hlade u vodi.

Vruće pocinčavanje u otopini cinka je postupak koji podrazumeva potapanje čelika u vrelu cinkovu otopinu kako bi se stvorio čvrst i zaštitni cinkov sloj na površini metala. Ovaj postupak, takođe poznat kao cinkovanje potapanjem, osigurava da se metalni dijelovi ravnomjerno prekrive cinkom, što ih štiti od korozije i produžava njihovu trajnost u različitim uslovima.

Korak 4: Razdvajanje, dorada i pakiranje

To je završna faza, u kojoj se obavlja razdvajanje, čišćenje kapljica cinka i cinkovog pepela, a zatim se elementi pakiraju. Pošiljka se na kraju također važe i skladišti do isporuke.

Ovi ključni koraci osiguravaju da svaki cinkani komad bude pažljivo obraden, estetski zadovoljavajuć i zaštićen kako bi zadovoljio najviše standarde kvaliteta pre nego što napusti naše postrojenje.